Etsimme yhdistysten ja yhteisöjen ideoita, joiden tarkoitus on kohottaa Kainuun ja Koillismaan ainutlaatuisen luonnon vetovoimaa lumovoimaksi!
Tavoitteena on lisätä viihtyvyyttä ja luonnossa koettua hyvinvointia investoinneilla, jotka poikkeavat tavanomaisesta ja lisäävät elämyksellisyyttä.

Toteuttamiseen voi hakea rahoitusta Leader-ryhmältä. Hankkeessa toteutettavat investoinnit voivat olla erilaisia rakennelmia, kalusteita, ympäristötaidetta tai muita vastaavia. Niiden pitää olla uusia, mutta ne voivat täydentää olemassa olevia luontokohteita, retkeilyreittejä, maisemanäkymiä tai muita yleisessä käytössä olevia kohteita.

Hankkeet ovat yleishyödyllisiä investointihankkeita tai pienhankkeita:
– pienhanke: kustannukset korkeintaan 8 000 euroa, minimituki 1 000 euroa
– yleishyödyllinen investointi: kustannukset yli 8 000 euroa.

Kukin Leader-ryhmä käyttää omia tukiprosenttejaan ja omia valintakriteereitään. Kriteerit löytyvät ryhmien nettisivuilta. (Elävä Kainuu Leader 65 %, Koillismaan Leader 60 %, Oulujärvi Leader 65 %, maksimituki vaihtelee Leader-ryhmittäin 100 000–120 000 euroon.

Mikäli haluat tuoda lisää lumoa oman asuinalueesi luontoon, ota yhteyttä oman alueesi Leader-ryhmään. Autamme sinut alkuun hankkeen suunnittelussa.

Koillismaan Leader: info@koillismaanleader.fi
Oulujärvi Leader: toimisto@oulujarvileader.fi
Elävä Kainuu Leader: toimisto@kainuuleader.fi

Hakemukset on jätettävä Hyrrään viimeistään 30.4.2024. Pienhankehakemusten jättäminen tulee mahdolliseksi alkuvuoden 2024 aikana, mutta hankkeita voi valmistella jo aiemmin. Hakemuksia voivat jättää rekisteröityneet yhdistykset ja muut yhteisöt.

Kyseessä on teemallinen hankehaku, jonka toteuttavat yhtä aikaa Elävä Kainuu Leader, Koillismaan Leader ja Oulujärvi Leader.