rahoitetut


 

kv_hankkeet


 

Laita Hyrrä pyörimään,
hae tukea 24/7:

Laita Hyrrä pyörimään, hae tukea 24/7
liput

Vuosikokous Vesantalolla Kuhmossa 25.5.2016 klo 17 -

TulostaSähköposti

thumb_psiinen

Kutsu!

 

Tervetuloa Elävä Kainuu LEADER ry:n vuosikokoukseen ke 25.5.2016 klo 17.00 alkaen. Paikka: Vesantalo, Hyrynsalmentie 1520, Ylä-Vieksi, Kuhmo

 

Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat sekä palkitaan Vuoden Hanke 2015 ja Vuoden Yritystoimenpide 2015.

 

Kokouksen alussa esitetään kuvakavalkadi jäsenistön Brysselin/Belgian matkalta.

Kokoustarjoilun vuoksi ilmoittautumiset 23.5.2016 mennessä:

 

Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen / puh. 040 156 2210

 

Hallitus

 

Vinkit:

Kokoukseen osallistuminen on myös oiva tapa tutustua virkeään Ylä-Vieksin kylään ja kunnostettuun Vesantaloon.
www.vieksi.fi

LEADER-hallitustyöskentelyyn voi tutustua:
http://docplayer.fi/14544134-Hallitustyoskentelyn-opas.html

Elävä Kainuu LEADER ry:n säännöt löytyvät sivuiltamme:
http://www.kainuuleader.fi/…/s…/tiedostot/Uudet_snnt2014.pdf

Tykkää Elävä Kainuu LEADERISTA Facebookissa, saat ajankohtaista tietoa toiminnastamme ja maaseudun kehittämisestä:
https://www.facebook.com/elavakainuu/

 

AMMUNNAN ABC:tä JA ERÄASIAA NAISVÄELLE sunnuntaina 15.5.2016 klo 9- lähtien

TulostaSähköposti

00leadertiedote

AMMUNNAN ABC:tä JA ERÄASIAA NAISVÄELLE 15.5.2016


Suomen Metsästäjäliiton Kainuun piiri ja Elävä Kainuu LEADER ry järjestävät yhteistyössä naisille suunnatun eräaiheisen toimintapäivän Kuhmon Multikankaan ampumaradalla sunnuntaina 15.5.2016 klo 9.00 alkaen.

 

Päivän aikana perehdytään asiantuntijoiden opastamana metsästysammunnan saloihin sekä kokeillaan haulikko- ja kivääriammuntaa. Lisäksi ideoidaan yhdessä sisältöä syksyllä käynnistettäväksi suunniteltuun kansainvälisen Woman the Hunter –hankkeeseen. Elävä Kainuu LEADER ry on mukana Vaara Karjalan Leader ry:n hallinnoimassa kansainvälisessä Woman the Hunter –hankkeessa. Muita kumppaneita hankkeessa on mm. Virosta ja Slovakiasta. Hankkeen tavoitteena on lisätä ja parantaa hyvän metsästystavan ja – kulttuurin tunnettuutta erityisesti villiruoan, luonnonsuojelun- ja riistanhoidon, koiratoiminnan sekä koulutuksen ympärille keskittyvien teemojen avulla.

 

Hankkeessa haetaan hyviä malleja ja käytäntöjä metsästävien naisten toiminnan vahvistamiseksi järjestämällä opintomatkoja, työpajoja ja tapahtumia. Näitä teemoja on tarkoitus hioa ja ideoida ihan uusiakin sisältöjä käynnistettävään hankkeeseen. Päivään saapuu vieraiksi myös Pohjois-Karjalan Jahtinaiset ry:n edustajia kertomaan heidän toiminnastaan ja keskustelemaan yhteistyömahdollisuuksista kainuulaisten toimijoiden kanssa.

 

Päivään ovat tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet naiset ja tytöt, aiempaa kokemusta metsästyksestä, ammunnasta tai vastaavasta ei tarvitse olla. Tarkoituksena on viettää mukava päivä yhdessä ja ideoida uudenlaista erätoimintaa ja yhteistyötä Kainuuseen.

 

Kiinnostuitko aiheesta? Tahtoisitko lähteä mukaan kansainväliseen, erä- ja luontotoimintaa sisältävään hankkeeseen? Ilmoittaudu mukaan päivään 9.5.2016 mennessä osoitteeseen Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen . Ilmoittautumisten perusteella pyritään mahdollisuuksien mukaan järjestämään yhteiskyytejä Kuhmoon. Ilmoittautuneille lähetetään lisätietoja päivästä ja siihen varustautumisesta lähempänä ajankohtaa.

 

Tule mukaan kehittämään toimintoja metsästäville ja eränkäynnistä muutoin kiinnostuneille naisille!

Lisätietoja:

-          ammunta-asiat Juhani Voutilainen, P. 050 3547 276050 3547 276 , Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

-          Woman the Hunter –hanke Paula Seppänen, P. 040 1562 210040 1562 210 , Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

Kalaleaderin I-haku avattu!

TulostaSähköposti

00leadertiedoteALUEEMME KALATALOUDEN KEHITTÄMISEN HAKU AUKI!

 

Nyt avoinna olevaan hakukierrokseen odotetaan hakemuksia 20.5.2016 mennessä. Hakemukset jätetään Maaseutuviraston Hyrrä-palveluun. Hankkeen suunnittelusta ja hakemuksen jättämisestä kannattaa pyytää ohjeita ja lisätietoja Kalaleaderista, jossa kyselyihin vastaa aktivaattori Mika Halttu.

 

Suomussalmen Seurahuoneella Leader-info 18.4.16 klo 14 -16.

TulostaSähköposti

 

TIETOA LEADER-RAHOITUKSESTA - JA SEN HAKEMISESTA

Elävä Kainuu LEADER ry on tukenut paikallista kehittämistä - kyliä, yhdistyksiä ja yrityksiä - jo 20 vuoden ajan. Järjestämme rahoitusinfon maanantaina 18.4.2016 klo 14-16 Kahvila-Ravintola Seurahuoneella Suomussalmella. Tilaisuudessa kerrotaan alkaneen ohjelmakauden strategian "Kaveria ei jätetä" mahdollisuuksista kehittää toiminta-aluetta sekä yritysten että yhteisöjen näkökulmasta.

Yritystukihakemuksia kaivataan lisää!

Ohjelmakauden alku on käynnistynyt vilkkaana etenkin yleishyödyllisten tukien hakemisen osalta. ”Kaveria ei jätetä” –strategian yhtenä keskeisenä asiana on kuitenkin myös paikallisen yritystoiminnan mahdollisuuksien edistäminen ja toimintaedellytysten parantaminen esimerkiksi investointeja tukemalla. Kaiken taustalla on tietysti myös yritysten kannattavuuden parantaminen, uusien innovaatioiden kehittäminen, laajentuminen uusille markkina-alueille sekä sitä kautta työllistämismahdollisuuksien parantaminen. Elävä Kainuu LEADER:n kautta voi hakea tukea mm.

-          yritystoiminnan perustamiseen tai suuntaamiseen uudelle toimialalle

-          kokeilurahaa uusien liiketoimintojen etsimiseen

-          investointeihin.

Myös useamman yrityksen yhteiset yritysryhmähankkeet ovat mahdollisia. Kannustamme yrittäjiä ottamaan yhteyttä toiminnan kehittämistä tai laajentamista ja investointisuunnitelmia miettiessä. Selvitetään yhdessä mahdollisuudet LEADER-tuen hakemiselle.

Yhdistykset ja järjestöt monen alueen kantava voima

Maaseutu tarvitsee asukkaita ja asukkaat palveluja. Monessa kylässä onkin jo herätty miettimään omia mahdollisuuksia joko tuottaa palveluja tai parantaa niiden saatavuutta muulla tavoin. Perinteiset kylätalohankkeet ja vastaavat rakennetun ympäristön parantamiseen liittyvät toiminnot ovat myös edelleen tärkeitä. Erityisesti palvelujen tuottaminen on lisännyt myös kylien välistä yhteistyötä tai ainakin tarvetta sen selvittämiselle: mitä ja miten voisimme toimia yhdessä, jotta olisimme enemmän? Tässä suhteessa yhteistyö ulottuu myös muille yhteiskunnan toimintasektoreille julkishallinnosta yksityisiin yrityksiin ja organisaatioihin.

Onko Sinun kylälläsi pohdittu palvelutuotantoon, yhteistyöhön tai vaikkapa kylän kokoontumispaikan kuntoon saattamiseen liittyviä asioita? Ovatko kylästä kertovat opasteet kunnossa? Tule kertomaan niistä meille, niin katsotaan löytyykö niistä aineksia Leader-hankkeeksi ja eipä tiedä, vaikka löytäisimme yhdessä uusia yhteistyötahoja.

Elävä Kainuu LEADER tavoitettavissasi

Ekävä Kainuu LEADER:n toimistot sijaitsevat Sotkamossa ja Suomussalmella. Sen lisäksi palvelemme myös puhelimitse ja sähköpostitse. Toivottavaa on, että hanke- ja yritystukien hakua suunnittelevat ottavat mahdollisimman aikaisessa vaiheessa yhteyttä, jolloin voidaan nopeasti ja joustavasti selvittää alustavasti mahdollisuudet Leader-rahoituksen hakemiseen.

Lisätietoja Elävä Kainuu LEADER ry:stä, ”Kaveria ei jätetä” -strategiasta ja tukimahdollisuuksista löytyy osoitteista www.kainuuleader.fi ja www.mavi.fi. Toiminnanjohtaja Pirjo Heikkinen vastaa numerosta 050 554 1992050 554 1992  ja hankeneuvoja Paula Seppänen numerosta 040 156 2210040 156 2210. Sähköpostit ovat muotoa Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen .

Voit seurata meidän päivittäistä toimintaamme myös Facebookissa: www.facebook.com/elavakainuu. Tykkäämällä saat toiminnasta tietoa suoraan omalle aikajanallesi.

Infotilaisuus on kaikille avoin ja maksuton – kahvitarjoiluineen. Tervetuloa!

..............................................................................................................................................................................................................

Elävä Kainuun rahoituslinjaukset vuodelle 2016

TulostaSähköposti

Elävä Kainuu Leaderin hallitus päätti kokouksessaan 25.2. seuraavista rahoituslinjauksista vuodelle 2016. Ne otettiin välittömästi käyttöön:

 

  • Tukimaksimi: 100 000 euroa, julkinen tuki (eu+valtio+kunta).
  • Perustelluin syin Leader-hallitus voi poiketa linjauksista tapauskohtaisesti.
  • Yleishyödyllisissä kehittämis- ja investointihankkeissa pienin maksettava tuki on 5000 euroa.
  • Yleishyödyllisissä investointihankkeissa, ja "maaseudun kehittäminen ja palvelut" -kehittämishankkeissa talkoolla eli vastikkeettomalla työllä voi kattaa osin tai kokonaan omarahoitusosuuden (oltava hankkeen toteutumisen kannalta tärkeää työtä, jonka tekemisestä tehdään suunnitelma hakemuksen liitteeksi).
  • Linjaukset koskevat myös julkisten tahojen hakemia hankkeita.
  • Hallituksen ennakkopisteytys (vastaavuus valintakriteeristöön) määrittelee hakemusten käsittelyjärjestyksen, alle 50 % painotusta kokonaispistemäärästä saaneet hankkeet saavat kokouksessa hylkäävän päätöksen.

 

 

YRITYSTUET (vain aloittavat ja muut mikroyritykset. Kuntarahaa ei makseta yrityksille hallituksen päätöksen mukaisesti, joten maksettava tuki koostuu eu:n ja valtion tuesta)

 

- yritysinvestointi, tuki 35 % (pienin maksettava tuki 2000 euroa)

- yritysryhmähankkeet, tuki 75 % (hakijana kehittämistaho, väh. 3 yritystä yhdessä)

- yrityksen perustamistuki, 5000 - 35000 euroa

- yrityksen kokeiluraha, 2000 - 100002000 - 10 00 22  euroa

- tuki toteutettavuustutkimukseen 50 %, kustannukset vähintään 3000 euroa.

 

ELINKEINOJEN KEHITTÄMISHANKKEET (yhteistyö-toimenpide, pl. yritysryhmähanke)

- tapauskohtaisesti, pääsääntöisesti lainmukainen maksimituki

 

KOULUTUS- JA TIEDONVÄLITYSHANKKEET

- tapauskohtaisesti, pääsääntöisesti lainmukainen maksimituki

 

YLEISHYÖDYLLISET KEHITTÄMISHANKKEET

- 70 %

 

YLEISHYÖDYLLISET INVESTOINNIT (rakentaminen, kalusto- ja laitehankinnat tms.)

- 60 %

 

Lisäksi:

- huomioidaan ELY/Leader-yhteistyösopimus rahoittamisesta

- yleishyödyllisten tukien osalta ympäristöviranomaisten vaatimia tai säätämiä, tai säädöksiin perustuvia korjaustoimenpiteitä tai korvausinvestointeja ei lähtökohtaisesti tueta, esim. ampumaratojen ympäristövaatimusten edellyttämiä ympäristötöitä

- esiselvityshankkeita ei pääsäätöisesti tueta, pl. alueiden välisten ja kansainvälisten hankkeiden selvitykset, joissa tuki on enintään 70 %. Muihin esiselvityksiin voidaan perustellusta syystä osallistua maksimissaan 50 %:n tukitasolla.

- tukien myöntämistä koskevien säädösten mukaan Leader-tukea EI voi myöntää maatalousyritystoimintaan, traktorin, puunkorjuun monitoimikoneen tai kuormaa kantavan metsätraktorin hankintaan, liikennealan investointeihin, energiankäyttöön tarkoitetun turpeen tuotantoon eikä omistajanvaihdoksen rahoittamiseen.

 

 

Sivu 1 / 4
Uutissarkaa
Vuosikokous Vesantalolla Kuhmossa 25.5.2016 klo 17 -

Vuosikokous Vesantalolla Kuhmossa 25.5.2016 klo 17 -

Kutsu!   Tervetuloa Elävä Kainuu LEADER ry:n vuosikokoukseen ke 25.5.2016 klo 17.00 alkaen. Paikka: Vesantalo, Hyrynsalmentie 1520, Ylä-Vieksi, Kuhmo   Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat sekä palkitaan Vuoden Hanke 2015 ja Vuoden Yritystoimenpide...
AMMUNNAN ABC:tä JA ERÄASIAA NAISVÄELLE sunnuntaina 15.5.2016 klo 9- lähtien

AMMUNNAN ABC:tä JA ERÄASIAA NAISVÄELLE sunnuntaina 15.5.2016 klo 9- lähtien

AMMUNNAN ABC:tä JA ERÄASIAA NAISVÄELLE 15.5.2016 Suomen Metsästäjäliiton Kainuun piiri ja Elävä Kainuu LEADER ry järjestävät yhteistyössä naisille suunnatun eräaiheisen toimintapäivän Kuhmon Multikankaan ampumaradalla sunnuntaina 15.5.2016 klo...
Kansainvälistä uutissarkaa
Leader-infoa Hyryllä ma 12.10.2015 klo 15 - 16.30

Leader-infoa Hyryllä ma 12.10.2015 klo 15 - 16.30

    Kutsu!   Tervetuloa kuulemaan ja jutustelemaan LEADER-tuista ja paikallisesta kehittämisestä Hyrynsalmen Vanhalle Asemalle maanantaina 12.10.2015 klo 15 - 16.30. Mitä voisimme tehdä yhdessä Hyrynsalmen hyväksi? Kahvia ja pullaa tarjolla osallistuville!   Lisätiedot: Pirjo...
Kumppanitapaaminen Transilvaniassa

Kumppanitapaaminen Transilvaniassa

Palóc and Kainuu - Active Together hankkeen voimin olemme tehneet monipuolista yhteistyötä Leader-kollegoiden ja maaseudun toimijoiden kanssa Unkarista, Italiasta, Tsekeistä, Slovakiasta ja Romanian Transilvaniasta. Viimeinen kumppanitapaaminen oli järjestetty...

Yhteinen ympäristömme – Kainuussa!

 

Kulutustottumuksillasi myös sinä ohjaat ympäristösi tilaa. Mutta mihin suuntaan? Maaseudun maisema on muuttumassa, siksi sitä tulisi vaalia.


Millä keinoin sinä voisit osallistua – opiskelijana, asukkaana, mökkiläisenä, yrittäjänä, yhdistyksen puitteissa, maatilayrittäjänä… Tutustu Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tarjoamiin mahdollisuuksiin!

Elävä Kainuu Leader Facebookissa